Hyundai Sonata LPI, на газ течна фаза, модел 2016 - впечатления

Hyundai Sonata LPI, на газ течна фаза, модел 2016 - впечатления
Екстри:
  • стерео
  • стерео CD
  • A/C - климатична инсталация
  • PW - ел. стъкла
  • PM - ел. огледала
  • AB - Airbag
  • CL - централно заключване
  • BC - бордови компютър
  • PSW - серво на волана
  • H - фарове за мъгла
Преки впечатления 
Единият ни служебен автомобил е Hyundai Sonata LPI, на газ пропан-бутан, течна фаза, модел 2016г, 151 кс. Към днешна дата автомобилът е навъртял по пътищата на България и Европа - 81 000 км. За близо 2 години, през които го ползваме, разходите по поддръжка на колата са, както следва: 
1. предни накладки, една смяна (72 лв),
2. смяна на масло и филтри, осем, обслужвания (8 х 175 лв = 1 400 лв),
3. смяна на свещи, два пъти (310 лв).
Всичко това, с включен труд, на обща стойност от 1 782 лв с ДДС. За тези две години експлоатация разходите ни за поддръжка са 890 лв на година, но пък и километрите, които направихме някои хора ги постигат за десет години.

Никакви забележки по окачването. Колата няма забележки по работата на газовата система (това е 6-то поколение на заводски монтираната газова уредба). Бутилката е карбонова, при което няма ръжда, респективно няма запушвания на филтри или горивна система, както при стоманените бутилки, които се монтират в Европа. Полезният обем на бутилката е 70 литра. Този модел Hyundai няма бензинов резервоар. Работи само на пропан-бутан. Газта се съхранява в бутилката при температура минус 70˚ С. Hyundai Sonata LPI няма никакъв проблем със запалване на двигателя при ниски температури през зимата.

Колата разполага с достатъчно опции, които правят пътуването с нея комфортно. Има 8 броя въздушни възглавници, които предпазват пътниците при инцидент. Двигателят на тази кола е 5-то поколение бензинов двдигател (същият агрегат, който се влага в Hyundai i40 бензин), заводски направен да работи на газ. Мултимедията работи на английски език. Има USB слот и чете аудио файлове с висока резолюция. Свързването на телефон е посредство Bluetooth за Android и iOS. 

Среден разход на пропан-бутан за изминатите 81 000 км - 9,8 л/100 км: 
Газ пропан-бутан - общо 7 779 лв, което прави 9,60 лв (при 0,98 лв/л) на 100 км. 
Бензин А95 - общо  17 860 лв, което прави 22,05 лв (при 2,25 лв/л) на 100 км. 
Икономията от това, че автомобилът е на газ, е 10 082 лв за тези две години! Което показва, че при интензивно ползване на тази кола, нейната цена се покрива само от разликата между бензин и газ, в рамките на 6 години, както е в нашия случай. И това без да смятаме икономията от резервните части и консумативи, както и липсата на каквито и да е непредвидени ремонти за 81 000 км. 

При нашият тип на шофиране колата изминава с едно зареждане между 700 и 900 км, извънградско, в зависимост от средната скорост и качеството на газта. В града пробегът е между 500 и 600 км. Не сме имали проблем със зареждане на газ нито в България, нито извън нея. Мрежата на бензиностанции, предлагащи пропан-бутан е достатъчно голяма. Huindai Sonata разполага с надеждна 6-степенна автоматична скоростнма кутия. Колата се кара изключително леко. Ергономията на седалките е впечатляваща. Ако си търсите здрава, комфортна и икономична кола, Hyundai Sonata LPI е един от най-удачните кандидати. 

Багажник - подобно на KIA K5 (Optima) колата разполага с 402 литра полезен обем. Поема 4 средни куфара. Под кората на пода на багажника има допълнително пространство, около 100 литра, идеално за по-дребни предмети или чанти. Ако е необходимо повече пространство може да се монтира куфар на покрива на колата. 
Като цяло това е един много надежден автомобил, за който разходите по поддръжка няма да ви нарушат финансите а и нямат аналог. Карс БГ 11 разполага с резервни части на склад. Нашите клиенти се ползват от специална отстъпка при закупуване на резервни части или сервизиране в доверените ни сервизи.  

Защо да си купите Киа К5 (Оптима) или Хюндай Соната (i40 - i45) на газ течна фаза от нас? Ето няколко причини: 
1. Защото на пазара на автомобили втора употреба няма да намерите по-добро съотношение цена/качество за този клас кола. 
2. Даваме ви гаранция 1 година (опция за 2-ра година). 
3. Предлагаме оригинални резервни част и консумативи на атрактивни цени, за нашите клиенти. Предлагаме сервизиране.
4. КарсБг-11 ЕООД е официален представител на Риво Трейд, Корея, както и член на Асоциацията на вносители на коли от Корея, член на търговската Българо-Корейска камара. Ние ви предаваме готов за експлоатация автомобил, със сменени консумативи и в перфектно техническо състояние. 
5. Гарантираме, че ще карате най-екологичния автомобил на течно гориво сертифициран в акредитирана европейска лаборатория. 
6. Ние ви предлагаме да вземете под наем такъв автомобил и след като се убедите в качеството му, да си го закупите, като парите за наем ще се приспаднат от цената на автомобила, който желаете да закупите. 
7. Предлагаме собствен ЛИЗИНГ, оперативен, както и лизинг без доказване на доходи, с 40% първоначална вноска дори и при влошена кредитна история. Предлагаме лизинг за таксита с 15% годишно оскъпяване. Предлагаме и лизинг без първоначална внаоска с 6,8 % годишно оскъпяване, като колата веднага се прехвърля на ваше име и лизинга е до десет години през нашата банка партньор Тексим Банк, ПариБа и УниКредитБулбанк. За да кандидатствате е нужно само да представите лична карта в офиса ни и до 2 часа ще получите отговор. 
8. Единствено нашите коли имат сертификат за безопасност за газовата инсталация, направили сме пълно изпитание на газовата система и ще получите всички сертификати необходими за преглед и регистрация в КАТ. 

За подробна информация и технически данни, за колите на газ течна фаза разгледайте сайта ни www. carsbg11.com или www.carsbul.com или ни се обадете. 
Основна Техническа информация: Разход на гориво: 8, 5л/100км извън градско; 11/100км градско и 9, 5/100 смесен разход . Изключително евтина поддръжка с оригинални части и специализиран труд във фирмения ни сервиз.
Информация за цени на резервни части и поддръжка на Киа и Хюндай на газа течна фаза внос от Корея, за клиенти закупили кола от КарсБГ или Алфа Груп  - ОТСТЪПКА ДО 40% от тук посочените цени. 
Помпа 990 лв с ДДС, Дюза 190 лв с ДДС броя, Горивен филтър 200 лв с ДДС. Компютър 1500 лв. До сега сме продали 280 автомобила, от 2014г. насам и нямаме нито една дефектирала дюза, помпа или компютър. 
КОНСУМАТИВИ: Накладки предни 120 лв с ДДС, Накладки задни 90 лв. с ДДС , Предни дискове 280 лв комплекта, задни дискове 220 лв с ДДС, шарнири 70 лв с ДДС, Биалетки 120 лв с ДДС, Комплект оригинално масло за двигателя. за коли на газ течна фаза, въздушен филтър, маслен филтър, филтър на купето - 350 лв с ДДС.
Оценка на състоянието на колата и компютърна диагностика 150 лв. 


UA-9731310-2

НОВИНИ

03 Януари 2021
Какво да очаквате при покупка на автомобил на газ течна фаза Киа или Хюндай от КрсБГ-11 ЕООД ...
Какво да очаквате при покупка на автомобил на газ течна фаза Киа или Хюндай от КрсБГ-11 ЕООД оф...
30 Декември 2020
Какво трябва да знаете, когато искате да си купите Хюндай или Киа на газ течна фаза или да внес...
Какво трябва да знаете, когато искате да си купите Хюндай или Киа на газ течна фаза или да внесет...
27 Декември 2020
Каква кола втора употреба да си купите и защо да изберете от нашите коли на газ течна фаза и з...
Каква кола втора употреба да си купите и защо да изберете от нашите коли на газ течна фаза и защ...