Hyundai Sonata LPI, на газ течна фаза, модел 2016 - впечатления

Hyundai Sonata LPI, на газ течна фаза, модел 2016 - впечатления
Екстри:
  • стерео
  • стерео CD
  • A/C - климатична инсталация
  • PW - ел. стъкла
  • PM - ел. огледала
  • AB - Airbag
  • CL - централно заключване
  • BC - бордови компютър
  • PSW - серво на волана
  • H - фарове за мъгла
Преки впечатления 
Единият ни служебен автомобил е Hyundai Sonata LPI, на газ пропан-бутан, течна фаза, модел 2016г, 151 кс. Към днешна дата автомобилът е навъртял по пътищата на България и Европа - 81 000 км. За близо 2 години, през които го ползваме, разходите по поддръжка на колата са, както следва: 
1. предни накладки, една смяна (72 лв),
2. смяна на масло и филтри, осем, обслужвания (8 х 175 лв = 1 400 лв),
3. смяна на свещи, два пъти (310 лв).
Всичко това, с включен труд, на обща стойност от 1 782 лв с ДДС. За тези две години експлоатация разходите ни за поддръжка са 890 лв на година, но пък и километрите, които направихме някои хора ги постигат за десет години.

Никакви забележки по окачването. Колата няма забележки по работата на газовата система (това е 6-то поколение на заводски монтираната газова уредба). Бутилката е карбонова, при което няма ръжда, респективно няма запушвания на филтри или горивна система, както при стоманените бутилки, които се монтират в Европа. Полезният обем на бутилката е 70 литра. Този модел Hyundai няма бензинов резервоар. Работи само на пропан-бутан. Газта се съхранява в бутилката при температура минус 70˚ С. Hyundai Sonata LPI няма никакъв проблем със запалване на двигателя при ниски температури през зимата.

Колата разполага с достатъчно опции, които правят пътуването с нея комфортно. Има 8 броя въздушни възглавници, които предпазват пътниците при инцидент. Двигателят на тази кола е 5-то поколение бензинов двдигател (същият агрегат, който се влага в Hyundai i40 бензин), заводски направен да работи на газ. Мултимедията работи на английски език. Има USB слот и чете аудио файлове с висока резолюция. Свързването на телефон е посредство Bluetooth за Android и iOS. 

Среден разход на пропан-бутан за изминатите 81 000 км - 9,8 л/100 км: 
Газ пропан-бутан - общо 7 779 лв, което прави 9,60 лв (при 0,98 лв/л) на 100 км. 
Бензин А95 - общо  17 860 лв, което прави 22,05 лв (при 2,25 лв/л) на 100 км. 
Икономията от това, че автомобилът е на газ, е 10 082 лв за тези две години! Което показва, че при интензивно ползване на тази кола, нейната цена се покрива само от разликата между бензин и газ, в рамките на 6 години, както е в нашия случай. И това без да смятаме икономията от резервните части и консумативи, както и липсата на каквито и да е непредвидени ремонти за 81 000 км. 

При нашият тип на шофиране колата изминава с едно зареждане между 700 и 900 км, извънградско, в зависимост от средната скорост и качеството на газта. В града пробегът е между 500 и 600 км. Не сме имали проблем със зареждане на газ нито в България, нито извън нея. Мрежата на бензиностанции, предлагащи пропан-бутан е достатъчно голяма. Huindai Sonata разполага с надеждна 6-степенна автоматична скоростнма кутия. Колата се кара изключително леко. Ергономията на седалките е впечатляваща. Ако си търсите здрава, комфортна и икономична кола, Hyundai Sonata LPI е един от най-удачните кандидати. 

Багажник - подобно на KIA K5 (Optima) колата разполага с 402 литра полезен обем. Поема 4 средни куфара. Под кората на пода на багажника има допълнително пространство, около 100 литра, идеално за по-дребни предмети или чанти. Ако е необходимо повече пространство може да се монтира куфар на покрива на колата. 
Като цяло това е един много надежден автомобил, за който разходите по поддръжка няма да ви нарушат финансите а и нямат аналог. Карс БГ 11 разполага с резервни части на склад. Нашите клиенти се ползват от специална отстъпка при закупуване на резервни части или сервизиране в доверените ни сервизи.  

Защо да си купите Киа К5 (Оптима) или Хюндай Соната (i40 - i45) на газ течна фаза от нас? Ето няколко причини: 
1. Защото на пазара на автомобили втора употреба няма да намерите по-добро съотношение цена/качество за този клас кола. 
2. Даваме ви гаранция 1 година (опция за 2-ра година). 
3. Предлагаме оригинални резервни част и консумативи на атрактивни цени, за нашите клиенти. Предлагаме сервизиране.
4. КарсБг-11 ЕООД е официален представител на Риво Трейд, Корея, както и член на Асоциацията на вносители на коли от Корея, член на търговската Българо-Корейска камара. Ние ви предаваме готов за експлоатация автомобил, със сменени консумативи и в перфектно техническо състояние. 
5. Гарантираме, че ще карате най-екологичния автомобил на течно гориво сертифициран в акредитирана европейска лаборатория. 
6. Ние ви предлагаме да вземете под наем такъв автомобил и след като се убедите в качеството му, да си го закупите, като парите за наем ще се приспаднат от цената на автомобила, който желаете да закупите. 
7. Предлагаме собствен ЛИЗИНГ, оперативен, както и лизинг без доказване на доходи, с 40% първоначална вноска дори и при влошена кредитна история. Предлагаме лизинг за таксита с 15% годишно оскъпяване. Предлагаме и лизинг без първоначална внаоска с 6,8 % годишно оскъпяване, като колата веднага се прехвърля на ваше име и лизинга е до десет години през нашата банка партньор Тексим Банк, ПариБа и УниКредитБулбанк. За да кандидатствате е нужно само да представите лична карта в офиса ни и до 2 часа ще получите отговор. 
8. Единствено нашите коли имат сертификат за безопасност за газовата инсталация, направили сме пълно изпитание на газовата система и ще получите всички сертификати необходими за преглед и регистрация в КАТ. 

За подробна информация и технически данни, за колите на газ течна фаза разгледайте сайта ни www. carsbg11.com или www.carsbul.com или ни се обадете. 
Основна Техническа информация: Разход на гориво: 8, 5л/100км извън градско; 11/100км градско и 9, 5/100 смесен разход . Изключително евтина поддръжка с оригинални части и специализиран труд във фирмения ни сервиз.
Информация за цени на резервни части и поддръжка на Киа и Хюндай на газа течна фаза внос от Корея, за клиенти закупили кола от КарсБГ или Алфа Груп  - ОТСТЪПКА ДО 40% от тук посочените цени. 
Помпа 990 лв с ДДС, Дюза 190 лв с ДДС броя, Горивен филтър 200 лв с ДДС. Компютър 1500 лв. До сега сме продали 280 автомобила, от 2014г. насам и нямаме нито една дефектирала дюза, помпа или компютър. 
КОНСУМАТИВИ: Накладки предни 120 лв с ДДС, Накладки задни 90 лв. с ДДС , Предни дискове 280 лв комплекта, задни дискове 220 лв с ДДС, шарнири 70 лв с ДДС, Биалетки 120 лв с ДДС, Комплект оригинално масло за двигателя. за коли на газ течна фаза, въздушен филтър, маслен филтър, филтър на купето - 350 лв с ДДС.
Оценка на състоянието на колата и компютърна диагностика 150 лв. 


UA-9731310-2

НОВИНИ

26 Юни 2022
Каква е разликата ,ако си поръчате или купите кола от Лъкшъри Карс11 ЕООД и когато просто избир...
Колите които внасяме директно от Корея на газ от марките Хюндай и Киа ,са още по актуални заради ...
26 Юни 2022
Колите които внасяме директно от Корея на газ от марките Хюндай и Киа ,са още по актуални зарад...
Колите които внасяме директно от Корея на газ от марките Хюндай и Киа ,са още по актуални заради ...
08 Юни 2022
Лукшъри Карс 11 ЕООД е вашия партньор за достъпния лукс ! Ще ви забележат с вашата различна спо...
Лукшъри Карс 11 ЕООД е вашия партньор за достъпния лукс ! Ще ви забележат с вашата различна спорт...