Технически данни

Какво основно трябва да знаете за колите на газ течна фаза :Колите са само и единствено на газ, пропан–бутан. Може да се заредят на всяка бензиностанция в България и целия Европейски Съюз. Газовата бутилка се намира в багажника и има 70 л полезен обем. С едно зареждане се изминават от 700 км до 800 км. Колите са фабрично произведени на газ течна фаза и двигателите са пригодени да работят само на газ. Задължително трябва да се ползват оригинални консумативи масло, въздушни и маслени филтри, за да може вашият автомобил да работи дълго и безпроблемно. 
Искам да развенчая един мит, че нашата газ е некачествена и поврежда газовата система на колите с течна фаза. Обяснението е просто пропан-бутанът има само две съставки. Без значение дали по-евтината е в по-голямо количество, това не уврежда горивната система, само вдига разхода на гориво и при старт колата за няколко секунди не работи равномерно . Реално частиците ръжда от резервоарите или от бутилките при обикновените газови бутилки, които са стоманени, увреждат двигателя и горивната система. Бутилките в колите, които ние продаваме са карбонови и при тях няма ръждясване, съответно няма отделяне на частици, които да запушват горивната система. При тази система има един входящ филтър и един на помпата, която втечнява газта, така че няма как да бъде увредена горивната система или двигателя защото частиците, които са по-големи остават във филтъра, а по-малките биват изгаряни поради факта, че изгарянето е при доста висока температура и налягането е доста високо, което пък пречи да се запушат дюзите. Важното е, че с всички изброени части и консумативи разполагаме на склад, а за всичко останало може да доставим.

Какво представляват самите коли : 
,


Всички коли са с кожен салон, автоматична скоростна кутия, пълен ел.пакет, парктроник, затъмнени стъкла и сгъваеми странични огледала. Допълнителните екстри, които предлагаме са: нагреватели на седалките, нагревател на волана, нагревател на предното стъкло, стъклен таван, ел. седалки, обдухване на седалките, навигация и камера за заден ход, видео регистратор, допълнителен бас за звука и махагонов или кожен волан. Как ще се развием : Изграждаме дилърска и сервизна мрежа в цялата страна тази година отворихме врати освен в София, и в Пловдив, и Варна. До края на годината се надяваме да отворим представителства в Гърция, Македония,Сърбия и Румъния.Технически дани за Киа К5 и Хюндай Соната YF LPG /I40 LPG /:

СПЕЦИФИКАЦИЯ KIA K5 и Hyundai YF LPI   
Година: 01.07.2014
Дължина/широчина/височина: 4845/1830/1455 mm
Тип автомобил: Седан, 4 врати 4+1 места
Тип двигател: Theta dual 4 цилиндъра DOHC LPG Газ инжекцион
Работен обем: 1998сс
Скоростна кутия: автоматична 6 степенна типтроник
Цветове: сив, бял, черен, червен, сребърен
Максимална мощност: 155к.с.
Вид гориво: втечнен газ /LPG
Категория на МПС: М1
Технически допустима маса: 1850 кг.
Маса на МПС-то: 1480 кг.
Брой оси: 2
Междуосие: 2795 mm
Обороти при макс. мощност: 6200 - min-1
Максимална скорост: 200км
Ниво на шума: на място: 85dB(A)
Обороти на двигателя: 4550 min-1
В движение: 73 dB(A)
Отработени газове: 0,034 g/km CO2 162 g/km
Комбиниран разход на гориво: 9.5 л./100км (градско: 11 л/100км; извън градско 8,5 л./100км)
Размер на гуми: 205/65 R15, 205/65 R16, 215/65 R17
 


ГАЗОВИ СИСТЕМИ С ТЕЧНА ФАЗА
Предимства на газовите системи работещи на течна фаза:
 • Намаляване на разходите за гориво
 • Няма видима разлика между шофиране с бензин и шофиране с пропан-бутан
 • Няма загуба на мощност, което означава, че не се намалява максималната скорост на колата
 • Ускорението не се намалява при използването на автогаз
 • Увеличена мощност и въртящ момент на двигателя
 • Не е необходима допълнителна поддръжка и шофьорът може да остане с първоначалния си график за обслужване
 • Не се влияе от външни фактори (температура, влажност, надморска височина)
 • Системата не е чувствителна към състава на горивото и условията на заобикалящата околна среда като температура, влажност или височина
 • Намаляване на вредните емисии от СО2 с до 40%
 • Отговаря на стандартите на Европейския Съюз - регулации EC 67 R01 и EC R115
 • Както за новите, така и за вече съществуващите превозни средства важи условието за спазването на стандарта за вредни емисии Euro 6