Най-често задавани въпроси, мнения и впечатления за Киа Оптима К5, на газ течна фаза и Хюндай Соната I40, на газ течна фаза, втора употреба. Продажба и експлоатация, лизинг, резервни части, поддръжка, документи и сертификати, внос от Корея


Най-често задавани въпроси, мнения и впечатления за Киа Оптима К5, на газ течна фаза, и Хюндай Соната I40, на газ течна фаза, втора употреба. Продажба и експлоатация, лизинг, резервни части, документи и сертификати, внос от Корея. 

Колите на газ течна фаза имат ли и бензин?
Не, колите на газ течна фаза нямат резервоар за безин и не ползват никакво друго гориво. Те са фабрично произведени да работят на пропан-бутан. 
Помпата за газта на течна фаза колко издържа, заради по лошото качество на газта в България?
От както внасяме този автомобил от 2014г. имаме 4 помпи на склад, защото мислихме, че ще има проблем, Но се оказа, че до днес не сме продали нито една помпа. 
Двигателя колко е надежден?
Двигателя е на основата на обикновен, доказан, бензинов двигател, на верига, без турбо, произведен за работа само на газ течна фаза. Гарантиран минимален пробег от производителя 300 000 км. Имаме вече коли, карани като таксита, на по над 500 000 км, без никакви ремонти. Двигателят е с много опростена поддръжка. 
Колко Харчи кола на газ течна фаза?
Според производителя 8.5л/100км извън градско, 10л./100км смесен разход на гориво, 11.5/100км градско когато е по студено или по лоша газта разхода се вдига с 2 литра. 
Колко километра изминава с едно зареждане с газ колата?
Бутилката на колата е 85 литра, но полезният и обема е 70 литра. Тоест извън градско максимум 700 - 800 километра.
Колко струват частите за колите Хюндай Соната на газ течна фаза и Киа К5 Оптима?
Частите за колите Киа и Хюндай са много достъпни. Клиентите на КарсБг 11 ЕООД могат да ползват до 40% отстъпка. .
Реални ли са километрите обявени от КарсБг11 ЕООД?
Да, километрите са гарантирани от корейския ни партньор, на който ние сме сертифициран официален представител и получаваме от него селекционирани, специално за нас, коли на малко километри, в перфектно техническо състояние, проверени по 100 пункта, преди транспортирането им към България. 
Колко налични коли има КарсБг 11 ЕООД и може ли да поръчате различен автомобил от предлаганите и как става това?
На разположение винаги имаме достатъчно коли, с различни екстри, цветове и година на производство, от 2014 г до 2016г. Има и възможност, при специални изисквания, да поръчаме и доставим кола. Време на изпълнение 50 дни. 
Какво ниво на оборудване са колите , колко кубика са и колко конски сили са ?
Всички коли са от средно до най-високо ниво на оборудване, задължително са с кожен салон, автоматик , нагреватели на седалки, волан и задно стъкло, пълен ел. пакет. Това е базовото оборудване на автомобилите, които внасяме. Всички коли са с двигател 2000 кубика, 155 конски сили. Гумите са с алуминиеви джанти 16, 17 или 18 цола. 
Какво ще стане ако, свърши газта, има ли газ в другите страни в Европа при пътуване в чужбина намира ли се газ?
Ако ви свърши газта ще се наложи да ползвате пътна помощ :) На извънградско, след като ви светне лампата, имате до 80 километра пробег, след това започва да пищи зумер и тогава имате още 30 километра. В чужбина има толкова  газ станции, колкото и в България. Заради екологията и ниската си цена този тип гориво се налага във всички страни. 
Колко е екологична колата и кой Евро стандарт е ?
Колите до 2015г. са Евро 5, от 2015г са Евро 6.  "КарсБГ" направи изследвания в акредитирана европейска лаборатория, извън България. Разполагаме със сертификат, че колите покриват едва 10-20% от  допустимите в Европа еко норми, Евро 6.
Какви документи са ви необходими за регистрация на тези коли в България и Европейски Съюз?
КарсБг 11 ЕООД, като официален представител  на корейската фирма Риво Трейд, Корея, както и член на Националната Асоциация на Вносителите на коли от Корея, която е член на търговската Корейска камара, има всички необходими сертификати за Евро категория, качество и безопасност на газовата система, по правило 67 на ООН, платени мита, ДДС и сертификати от Технотест – ТЮВ, за да могат внасяните от нас коли да се регистрират в България и Европа.
Колата има ли гаранция?
Да, колите имат гаранция 1 година (2 години е опция) или 30 000 км, което настъпи първо. Гаранцията е писмена и се издава от КарсБг 11 ЕООД . 
Как може да се тества колата?
За да е реален теста  преценихме, че може да наемете такава кола, под наем за посочен от вас период,  и цената за наема след това ще ви се приспадне от цената на избраната от вас кола.
ЛИЗИНГ ???
Ние продаваме коли, не сме финансова институция. Работим с всички банки и лизингови фирми. От опит най-изгодно е да купите кола с потребителски кредит. Получавате най–ниска лихва, без никакви допълнителни такси. Но ако не отговаряте на изискванията, на банки или лизингови фирми, имате лоша кредитна история или не може да докажете доходи, имаме партньор, който гарантира лизинг на по-висок лихвен процент и получавате станиовище до няколко часа. Без доказване на доходи, само срещу лична карта, шофьорска книжка и 30% първоначална вноска. 
За друга информация моля свържете се с нас или посетете сайтовете ни :
https://rentauto.mobile.bg/?P=55 ; www.carsbg11.com  ; https://www.cars.bg/company/rentauto ; www.rentauto.bg

Преки впечатления 
Служебният ни автомобил е KIA K5 (Optima), модел 2015г, 151 кс. Пробег по пътищата на България и Европа - 52 000 км. За този период разходите по поддръжка на колата са за предни и задни накладки (155 лв), смяна на масло и филтри (5 пъти х 175 лв = 875 лв), смяна на свещи (155 лв). Всичко това, с включен труд, на обща стойност от 1 185 лв с ДДС, за 3 години нормално каране, което е под 400 лв на година. Никакви забележки по окачването. Без забележки по работата на газовата система (това е 6-то поколение на заводски монтираната газова уредба). Бутилката е карбонова, при което няма ръжда, респективно няма запушвания на филтри или горивна система, както при стоманените бутилки, които се монтират в Европа. Полезният обем на бутилката е 70 литра. Колата разполага с достатъчно опции, които правят пътуването с нея комфортно. Двигателят на тази кола е 5-то поколение бензинов двдигател (същият агрегат, който се влага в KIA Optima бензин), заводски направен да работи на газ. Мултимедията работи на английски език. Има USB слот и чете аудио файлове с висока резолюция. Свързването на телефон е посредство Bluetooth за Android и iOS. 

Относно разхода за изминатите 52 000 км: 
Газ пропан-бутан - общо 4 994 лв, което прави 9,60 лв (при 0,98 лв/л) на 100 км. 
Бензин А95 - общо  11 466 лв, което прави 22,05 лв (при 2,25 лв/л) на 100 км. 
Икономията от това, че автомобилът е на газ, е 6 472 лв за този период. 

При нашият тип на шофиране колата изминава с едно зареждане между 700 и 900 км, извънградско, в зависимост от средната скорост и качеството на газта. В града пробегът е между 500 и 600 км. KIA K5 (Optima) разполага с надеждна 6-степенна автоматична скоростнма кутия. Колата се кара изключително леко. Ергономията на седалките е впечатляваща. 

Багажник - колата разполага с 402 литра полезен обем. Поема 4 средни куфара. Под кората на пода на багажника има допълнително пространство, около 100 литра, идеално за по-дребни предмети или чанти. Ако е необходимо повече пространство може да се монтира куфар на покрива на колата. 
Като цяло това е един много надежден автомобил, за който разходите по поддръжка няма да ви нарушат финансите а и нямат аналог. Карс БГ 11 разполага с резервни части на склад. Нашите клиенти се ползват от специална отстъпка при закупуване на резервни части или сервизиране в доверените ни сервизи. 

Цени 
За повече информация разгледайте сайта ни: carsbg11.com или ни позвънете на 0877520444. 


UA-9731310-2

НОВИНИ

04 Април 2021
Кое е по-добро: Kia срещу Hyundai
Що се отнася до Kia срещу Hyundai, коя е по-добрата покупка? Както Kia, така и Hyundai предлагат ...
20 Март 2021
Как и каква кола да си купим и защо да изберем КарсБГ11 ЕООД ? В момент на криза въпреки промоци...
Как и каква кола да си купим и защо да изберем КарсБГ11 ЕООД ? В момент на криза въпреки промоци...
06 Март 2021
Защо , да изберете употребяван автомобил от Корея Хюндай и Киа на газ течна фаза ?
Колите в Корея са поддържани стриктно технически , не само защото се произвеждат там , а и в култ...