Въпроси и Отговори

 • Въпрос: Какво представлява газ течна фаза?
 Отговор: Това е пропан-бутан в течно състояние - обикновенната газ на всяка бензиностанция в Европа.

 • Въпрос: Има ли резервоар за бензин?
 Отговор: Не. Колата е фабрично произведена да работи само на газ пропан-бутан (течна фаза).

 • Въпрос: От какъв материал е направена бутилката?
 Отговор: Бутилката е направена от стомана и карбоново вътрешно покритие.

 • Въпрос: Колко събира бутилката?
 Отговор: 80 литра, полезен капацитет 70-75 литра.

 • Въпрос: Какъв пробег може да се направи с едно зареждане?
 Отговор: Между 500 и 850 км, в зависимост от това къде се кара (градско, извънградско) и от начина на каране на съответния шофьор.

 • Въпрос: Има ли гаранция при закупуване на автомобил на течна фаза от вас?
 Отговор: Да, за всяка обява е пояснено. Гаранцията, която даваме, в общия случай важи 1 година или 35 000 км пробег срещу допълнително заплащане след първата година и пълна техническа проверка и колата - да не е имала ПТП, може да се удължи с още една година и
35000 км.

 • Въпрос: Как се обслужва такава кола?
 Отговор: Когато вземете кола на течна фаза от нас, вие я получавате обслужена - сменено масло, както и филтри (въздушен, маслен, филтър климатик), както и филтър газова уредба. Препоръчваме обслужването да се извършва през 10 000 км пробег. Първа смяна на маслото на автоматичната скоростна кутия е на 90 000 км, а след това през 60 000 км пробег. За нас клиентът е важен и за това всичките ни клиенти получават отстъпки  от цената на частите ! Не е необходимо да записвате час седмица или месец преди обслужването, един или два дни е достатъчно. Времето за за рутинното обслужване е до час след влизане на колата в сервиза ни!

 • Въпрос: Къде се извършва обслужването?
 Отговор: Първата година или 35 000 км при нас, в гр. София, за да важи гаранцията или в оторизираните от нас сервизи в страната .

 • Въпрос: Колко струва стандартно обслужване?
 Отговор: Включва въздушен, маслен и филтър на купето, масло, труд и ДДС от 260лв

 • Въпрос: Предлагате ли финансиране?
 Отговор: Да. Работим с големите лизингови компании и банки. В Пари Ба има опция без първоначална вноска. Имаме и алтернативно финансиране за хора с лошо ЦКР или без доказване на лизинг през Амиго лизинг, Мого България и други подобни.

 • Въпрос: Може ли да се тества автомобил преди закупуване?
 Отговор: Да. Разполагаме със служебни автомобили. Може да ги тествате в присъствие на наш служител.

 • Въпрос: Разполагате ли с резервни части?
 Отговор: Да, имаме в наличност. Също така, при поръчка, може да доставим от Южна Корея. Даваме отстъпка на клиенти, които са закупили автомобил от нас. Също имаме всички оригинални консумативи МОБИС, разгледайте онлайн магазина ни за резервни части : www.koreacars.eu

 • Въпрос: Колко харчи кола на газ течна фаза от марките Хюндай и Киа внос от Корея ?
 Отговор: Разходът на гориво е относителен при тези автомобили и разбира се се отличава от заводските параматри, защото в нашата реалност в България има значение качеството на газта, атмосферните условия, техническото състоянието на автомобила, има или няма катализатор и има ли други побългарявания. Иначе параметрите на производителя са за 2.0 двигател на газ течна фаза 9.0/100км извън градски, 10,5 л/100км градско . За двигател 3.0 разходът извънградско е 10.5/100км и градско 12л/100км. Но реално колко ще харчи Вашия автомобил зависи от гореописаните фактори.